Appelmoes Bewaren – In Koelkast en Vriezer

appelmoes bewaren

Appelmoes je kan het eten bij de avondmaaltijd, maar ook als toetje en er zijn mensen die het lekker vinden om op de boterham te doen. Het maakt niet uit hoe en wanneer je appelmoes eet en of je nu voor kant en klaar uit de winkel of zelfgemaakt kiest.

Wat overigens wel heel belangrijk is om te weten is de houdbaarheid Hoe lang kan je appelmoes bewaren en hoe kan je dit het beste bewaren? We geven je hieronder graag antwoord op deze vragen.\

Zelfgemaakt of kant en klaar

Ga je zelf appelmoes maken of koop je een potje kant en klaar in de winkel? Dat maakt echt wel een groot verschil in de houdbaarheid ervan. Een pot of blik die je in de winkel koopt en niet open maakt kan je echt heel lang bewaren. Het wordt een ander verhaal als je de pot wel opent want dan is de kant en klare appelmoes ook beperkt houdbaar.

Appelmoes bewaren in de koelkast

We moeten hierbij wel duidelijk onderscheid maken tussen appelmoes die je zelf maakt en een potje appelmoes dat je in de winkel hebt gekocht.

Qua houdbaarheid en bewaren is eigengemaakte appelmoes zo ongeveer twee of drie dagen houdbaar met als kanttekening dat je de appelmoes wel in een goed afgesloten bakje bewaard. Het potje appelmoes uit de supermarkt blijft na opening ongeveer nog een week goed in de koelkast.

Het is eigenlijk heel eenvoudig om te zien of de appelmoes nog goed of eetbaar is. Als de appelmoes er wat troebel uitziet of een beetje van kleur is veranderd is deze niet meer eetbaar. In het ergste geval kan er ook schimmel op komen te staan. Dan moet je de appelmoes ook echt niet langer bewaren maar meteen weggooien.

Hoe kan je appelmoes het beste invriezen?

Het is heel goed mogelijk om zowel eigengemaakte als kant en klare appelmoes in de diepvries te bewaren. De appelmoes blijft zeker minimaal drie maanden goed. Maar dan wel op voorwaarde dat je het op de juiste manier invriest. Heb je net een pan vol met appelmoes gemaakt? Laat deze eerst helemaal goed afkoelen. Doe je dit niet dan is de kans aanwezig dat de appelmoes verzuurd.

Dit wil je natuurlijk niet. Daarom moet je even wachten tot de moes goed is afgekoeld. Vervolgens doe je de appelmoes in bakjes of zakjes die je goed luchtdicht kan afsluiten. In plaats van eigen gemaakte moes van appels kan je de appelmoes uit een potje of blik ook in luchtdichte bakjes of zakjes doen. Op deze manier kan je ook de appelmoes uit de supermarkt invriezen.

Daarna plak je op alle bakjes en zakjes een etiket waar je even opschrijft wat er inzit zoals welke ingrediënten je hebt gebruikt? Heb je bijvoorbeeld nog kaneel en suiker aan de appelmoes toegevoegd dan schrijf je dat erbij. Uiteraard schrijf je ook de datum op. Dan kan je op die manier goed zien en opletten of de appelmoes nog goed is en of je deze al dan niet heel snel op moet gaan eten.