IK Skin Perfection Review

IK-Skin-Perfection-Proef-Pakket

Ruim drie maanden geleden ben ik begonnen met het testen van de IK Skin Perfection productlijn. Ik was nog op zoek naar een fijne, hoogwaardige kwaliteit, natuurlijke dagcrème en na een fijne gezichtsbehandeling met de producten van dit merk, was mijn interesse in dit merk gewekt.

Ik heb een ietwat droge huid die geïrriteerd kan reageren op onder andere synthetische parfum. Vaak kies ik dus voor een hypoallergene crème, parfumvrije crème en het liefst een natuurlijke crème.

Dit artikel is overigens niet gesponsord, maar uit eigen beweging en interesse geschreven. 

Over het merk

IK Skin Perfection is een Nederlands merk opgericht de Summery Cosmedical Group, een familiebedrijf in het oosten van het land. Het bedrijf ontwikkelt al ruim 20 jaar producten die bijdragen aan een gezonde en mooie huid.

De producten van IK Skin Perfection worden voor 90-100% gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ze werken met pure, krachtige, organische ingrediënten zonder huidonvriendelijke stoffen. Het merk werkt met zogenaamde “groene cosmeceuticals”. Dit houdt in dat de werking van de producten tegen de farmaceutische grens aanliggen. Hoogwaardige kwaliteit dus.

Je vind het merk veelal bij schoonheidssalons, maar IK heeft ook een eigen webshop waarin je de producten kunt kopen.

Wat heb ik getest?

Naar aanleiding van mijn gezichtsbehandeling bij beautyboerderij de Kroesweffer in Vasse heb ik een proefpakket gekocht en een 24h crème.

Ik heb deze producten nu 3 maand lang getest:

 1. SILK+ Milde 3-in-1 Gezichtsreiniger
 2. SCRUB+ Milde 3-in-1 Scrub
 3. HYALURON+ Hydraterend Serum
 4. HYAMAX+ Hydraterende 24h crème
 5. DOUBLE+ SOS Overnight Mask

* Het overnight masker en hyaloronzuur serum zijn trouwens ondertussen op, dus die heb ik iets korter dan 3 maand getest.

SILK+ Milde 3-in-1 Gezichtsreiniger

Tube 200 ml

IK Skin Perfection Cream Cleanser

Een normale tube is 200 ml, maar de tube in mijn proefpakket is een stuk kleiner. Het product is een reinigingsmilk, lotion met pH hersteller en eye-makeup remover in één. Dat sprak mij zeker wel aan, ik ben namelijk erg lui wat betreft het schoonmaken van mijn gezicht.

Je masseert het product simpelweg in met je handen op je gezicht, hals en decolleté. Daarna spoel je het af met lauwwarm water.

De crème is wit, geurloos en smeert makkelijk uit. Qua gebruik vind ik het product heel fijn, al heb ik niet het idee dat de crème mijn oog make-up er écht goed afhaalt. Ik draag ook nog geen eens waterproof make-up, dus ik vraag me af hoe effectief deze crème is bij een waterproof mascara.

Al met al vind ik het wel een fijn product om je gezicht mee te reinigen, mocht je niet teveel make-up dragen. Ook kreeg ik geen vervelende reactie of rode huid van dit product, het is dus absoluut een mild product.

 • 90-100% natuurlijk
 • 3-in-1 formule
 • 200 ml
 • Milde reiniger
 • Zeer makkelijk in gebruik
 • Lijkt minder effectief voor oogmake-up

Bekijk het product hier.

SCRUB+ Milde 3-in-1 Scrub

Tube 200 ml

IK-Skin-Perfection-Scrub

Dit vond ik een heel bijzonder goed product. Het is een lysing, peeling en scrub in één. Het is geen scrub op basis van korreltjes, maar met een eiwitsplittend enzym, waardoor uiteindelijk de bovenste laag dode huidcellen loslaat.

Je brengt het product aan op je gezicht, hals en decolleté. Daarna laat je het even inwerken. Het product kan nu iets gaan tintelen en er komt, naar mijn mening, een apart luchtje vanaf. Waarschijnlijk de enzymen die hun werk doen.

Na 5-10 minuten masseer je het product nog eens goed in op je huid, waarna je het afspoelt met lauwwarm water.

De eerste keer dat ik deze scrub gebruikte, in de salon, was ik verbluft door het resultaat. De huid voelde zó zacht en glad aan. En het leek ook frisser en egaler. Dit product gebruik je één keer per weerk, dus je doet erg lang met een tube.

 • 90-100% natuurlijk
 • 3-in-1 formule
 • 200 ml tube
 • Scrub op basis van enzymen
 • Geen korrels
 • Peeling
 • Gaat lang mee

Ik vond dit product absoluut een aanrader. Je vind het product hier.

HYALURON+ Hydraterend Serum

Pompje 30 ml

IK-Skin-Perfection-Hyaloronzuur

Het is de bedoeling dat je het serum aanbrengt op een gereinigde huid, voordat je de crème aanbrengt. Het is een dunne, geurloze substantie die makkelijk insmeert. Ook trekt het serum vrij snel in, maar zorg ervoor dat je het wel even goed laat intrekken voor je er een crème overheen smeert.

Mijn proef serum zat in een kleine tube, wat minder geschikt was voor de dunne substantie. Gelukkig komt het serum normaal in een zwart, glazen pompje. Hierdoor kun je beter doseren en verspil je geen serum. De verpakking zorgt ervoor dat het product licht- en luchtdicht is, waardoor de kwaliteit optimaal behouden blijft. Het enige nadeel van het zwarte flesje is dat je niet goed ziet hoeveel product je nog hebt.

Bij een hyaloronzuur serum is het belangrijk dat je er voldoende andere ingrediënten in het serum zitten die ervoor zorgen dat hyaloronzuur zijn werk kan doen. Dat is in dit serum zeker het geval. Het bevat onder andere agave, kamille, melisse en rozemarijn. Breng wel een voedende crème aan over je hyaloronzuur serum. Dit geeft een beter resultaat en voelt prettiger aan.

 • 90-100% natuurlijk
 • Pompje 30 ml
 • Licht en luchtdicht
 • Klein beetje nodig
 • Smeert goed uit
 • Trekt vrij snel in
 • Met o.a. hyaloronzuur, agave, kamille, melisse en rozemarijn

Dit product bekijk je hier.

HYAMAX+ Hydraterende 24h crème

Pompje 50 ml

IK-Skin-Perfection-HYAMAX-moisturizer

Ik heb een ietwat droge huid, maar wel een vrij makkelijke huid. Ook heb ik recentelijk de 30 aangetikt, dus anti-aging is ondertussen een musthave. Om de huid wat extra hydratatie te geven werd me de HYAMAX+ hydraterende 24h crème aangeraden. Een luchtige vochtbooster met groene cosmeceuticals, van hoge kwaliteit. Naast hydratatie stimuleert de crème ook de celvernieuwing en gaat daarmee huidveroudering tegen.

Voor een pompje van 50 ml heb ik € 42,95 betaald. De 24h crème is, zoals de naam al suggereert, zowel overdag als ’s nachts te gebruiken. Het is een fijn, glazen pompje waardoor je de crème gedoseerd kunt gebruiken. Door de manier van verpakken komt er geen licht en lucht bij de crème, waardoor de kwaliteit van de ingrediënten optimaal behouden blijft. Het enige nadeel aan de verpakking is dat je niet kunt zien hoeveel product je nog hebt.

Het bevat onder andere shea butter, amandelolie, jojoba olie, aloë vera extract, ginseng wortel extract, calendula, kamille en retinol.

De crème is wit, geurloos, smeert goed uit en trekt snel in. Ik vind het prettig dat de crème geen duidelijke geur heeft. Ook krijg ik geen reactie of rode vlekken in mijn gezicht.

Door de crème voelt m’n gezicht de hele dag gevoed aan. Al lijkt de huid ietwat droger aan het eind van de dag, nu de verwarming weer aan staat. Ik zie niet per sé verschillen in mijn huid voor en na het gebruik van deze crème. Maar ik heb dan ook een vrij makkelijke, rustige huid. Maar het product is erg fijn in gebruik.

 • 90-100% natuurlijk
 • Hydratatie
 • Anti-aging
 • 50 ml
 • Pompje licht en luchtdicht
 • Met o.a. shea butter, jojoba olie, aloë vera, ginseng, calendula en retinol
 • Geurloos
 • Trekt snel in
 • Gaat lang mee

Ik ben heel tevreden met dit product en heb recentelijk een nieuw pompje gekocht. Bekijk het product hier.

DOUBLE+ SOS Overnight Mask

Potje 100 ml

IK-Skin-Perfection-Night-Cream

En last but not least heb ik het DOUBLE+ SOS Overnight Mask getest. Deze kun je gebruiken als masker die je na een kwartier weer afspoelt, maar je kunt ‘m ook de hele nacht laten intrekken en ’s ochtends afspoelen. Dit laatste heb ik gedaan.

Het is een dikke, rijke crème die gemaakt is om de (rode en) gevoelige huid intensief te hydrateren en de barrièrewerking te versterken. Je brengt het product ’s avonds aan op een gereinigde huid en masseert het goed in. Wel even laten intrekken, want het is een volle crème.

Er zitten veel voedende ingrediënten in waaronder amandelolie, shea butter, arganolie, squalane, aloë vera extract en een heleboel bloemoliën. 

Mijn huid voelt ’s ochtends normaal erg droog aan, maar met deze crème voelt het zelfs ’s ochtends nog gevoed aan! Positief verrast! Het enige wat ik jammer vind is dat dit product in een potje zit. Er zit wel een spateltje bij zodat je niet met je vingers in de pot hoeft, maar persoonlijk vind ik een tube of pompje fijner.

 • 90-100% natuurlijk
 • Intensieve hydratatie
 • 2-in-1 (10 minuten masker of overnight mask)
 • Potje 100 ml
 • Volle, rijke crème
 • Geurloos
 • Even goed in laten trekken
 • Met o.a. shea butter, arganolie, squalane en aloë vera

Dit product bekijk je hier.

Conclusie

Al met al ben ik heel enthousiast over de producten. Ik zie geen wereld van verschil in mijn huid als ik mijn eigen voor en na foto’s bekijk, maar ik heb dan ook een vrij rustige, makkelijke huid. Wel merk ik echt een verschil na de scrub. Dan is mijn huid frisser, egaler en super glad! Heerlijk! Ook het DOUBLE+ masker vond ik erg verassend. Mijn huid is ’s ochtends altijd vrij droog, maar met gebruik van dit masker is dat een stuk minder.

Het enige product waar ik niet ‘ondersteboven’ van was is de gezichtsreiniger. Deze haalde niet heel grondig al mijn make-up eraf voor mijn gevoel. De 24h crème vind ik gewoon een hele fijne crème in gebruik, multifunctioneel en zacht voor de huid.

Als je op zoek bent naar een merk met hoogwaardige, pure huidverzorging of als je een (zeer) gevoelige of moeilijke huid hebt dan zou ik IK Skin Perfection zeker eens proberen. 

Ik raad je wel aan om eerst een salon op te zoeken waar ze gebruik maken van de producten. Daar kunnen ze namelijk echt goed naar je huid kijken en adviseren welk product het beste bij jou past. Het zou namelijk zonde zijn als je gaat testen met een lijn die niet optimaal is voor jouw huidtype.