Garnier Loving Blends Shampoo Avocado Karité boter – Review

garnier-loving-blends-shampoo-avocado-karite-boter-review-2

Bij natuurlijk of duurzaam denk je niet direct aan Garnier. Althans, ik niet. Maar Garnier is wel hard bezig om zijn formules, productie en verpakkingen te verbeteren. Ze hebben een aantal mooie doelen voor 2025. Met de collectie Loving Blends bieden ze producten die gemaakt zijn met natuurlijke extracten, zonder siliconen. De verpakking van deze collectie is 100% recyclebaar.

In dit artikel vertel ik je meer over dit product. Daarnaast heb ik het product ruim 4-5 maanden gebruikt. Ik deel mijn ervaring met je.

De formule

Deze shampoo is een intens voedende shampoo, ontwikkeld voor zeer droog of pluizig haar. Hij is volledig vegan en voedt en verzacht het haar. Het bevat onder andere rozemarijn, avocado olie, shea butter (karité boter) en glycerine. De shampoo bevat geen siliconen.

Dit is de volledige ingrediëntenlijst:

AQUA / WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, COCO-BETAINE, GLYCERIN, GLYCOL DISTEARATE, SODIUM CHLORIDE, PROPYLENE GLYCOL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL / SUNFLOWER SEED OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT / ROSEMARY LEAF EXTRACT, PERSEA GRATISSIMA OIL / AVOCADO OIL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER, PPG-5-CETETH-20, CARBOMER, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, POLYQUATERNIUM-10, TOCOPHEROL, SODIUM BENZOATE, SALICYLIC ACID, CI 15985 / YELLOW 6, CI 19140 / YELLOW 5, LINALOOL, COUMARIN, BENZYL ALCOHOL, PARFUM / FRAGRANCE (F.I.L C242919/1).

Duurzaamheid

De fles van de Loving Blends shampoo’s zijn gemaakt van 100% recyclebaar plastic. De kartié boter in deze shampoo is afkomstig van een fairtrade coöperatie. En deze specifieke shampoo is 100% vegan.

Garnier is geen duurzaam of natuurlijk merk, maar zet wel grote stappen om beter te werk te gaan. Dit komt uit hun 2020 rapport:

  • 99% van hun ingrediënten zijn vegan
  • 90% van de nieuwe formules zijn biologisch afbreekbaar
  • 65% van de ingrediënten biobased (doel voor 2025 is 75%)
  • 54% van hun PET plastic komt van gerecyclede materialen
  • In 2025 is het doel zero virgin plastic te gebruiken. En alle verpakkingen moeten herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn.

garnier-loving-blends-shampoo-avocado-karite-boter-review

De review

Ter info, ik heb dit product zo’n 4-5 maanden gebruikt. Ik heb fijn, lang, blond haar en had net hightlights laten zetten waardoor mijn haar wat droger aanvoelde. Deze intens voedende shampoo leek me perfect!

De verpakking van het product ziet er mooi uit en ligt fijn in de hand. De vloeistof is een prachtige, gele kleur met een gouden shimmer. Het ruikt heerlijk.

Je hoeft maar een klein beetje shampoo aan te brengen, want het product schuimt heerlijk en is makkelijk te verdelen over het haar.

De shampoo maakt mijn haar ontzettend zacht en makkelijk door te kammen. In eerste instantie was ik er heel tevreden mee. De prijs van het product is ook prima en winkels als Etos en Kruidvat hebben vaak 1+1 gratis acties.

Na een paar maanden viel het me wel op dat mijn haar donkerder leek en snel vet werd. Toen ik een andere shampoo probeerde, merkte ik dat mijn blonde haar direct opfriste en lichter en schoner leek. Het werd ook minder snel vet. Wel merkte ik dat mijn hoofdhuid weer moest wennen aan “agressievere” shampoo’s. Mijn hoofdhuid leek in de fik te staan de eerste paar keer dat ik weer een andere shampoo gebruikte. De Loving Blends Avocado Karité boter is dus wel een hele zachte shampoo voor je hoofdhuid.

Ik zie echt heel veel positieve reacties van klanten op dit product. Mijn haar was blijkbaar niet zo droog en beschadigd als ik dacht, waardoor het sneller vet werd omdat het zó intensief gevoed en verzacht wordt. Als jouw haar super beschadigd is of extreem droog en pluizig, dan is deze shampoo waarschijnlijk wel geschikt voor jouw haar.

Conclusie

Het is een heel fijn en betaalbaar product. Een natuurlijkere formule die 100% vegan is en 100% recyclebaar. Voor normaal haar is dit product niet geschikt, het laat het haar dan dof en vettig lijken.  Dit product is echt geschikt voor mensen met heel beschadigd of droog haar. Want het voedt en verzacht zeer intensief.