Recept: Zomerse wraps met Gamba’s en mango

recept zomer wraps gamba mango avocado

Dit gerechtje is makkelijk te maken en ontzettend lekker op een warme zomerdag, wanneer je niet zoveel zin hebt in een zware maaltijd. Dit is één van mijn favoriete gerechtjes van het moment.

Ik ben in geen enkele manier een chefkok, dat zul je vast ook zien aan de fotografie en de manier waarop de maaltijd is opgemaakt. Maar ik houd ontzettend veel van lekker en goed eten. Daarom deel ik graag receptjes met jullie, die ik zelf erg lekker vond.

Ingrediënten – 2 personen

  • 6 wraps (standaard formaat)
  • 300 gram gamba’s (bijv. curry of knoflook)
  • 2 avocado’s
  • 1 mango
  • 1 kropje sla
  • Wasabi mayonaise
  • Sojasaus
  • Sesamzaadjes (optioneel)

Zelf gebruik ik voor dit gerecht een zak knoflook of curry gamba’s uit de diepvries van de supermarkt.

Instructies

Stap 1 – Maak de wraps in zo’n 30-40 seconden warm in de magnetron. Hierdoor worden ze iets zachter en soepeler.

Stap 2 – Wok de gamba’s in een paar minuten gaar in een wokpan.  

Stap 3 – Schil de mango, verwijder de pit en snijd de mango in blokjes.

Stap 4 – Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in kleine blokjes.

Stap 5 – Maak zelf wasabi-mayonaise door mayonaise te mengen met wasabi. Ik gebruik hiervoor de verhouding van 1 deel wasabi op 4 delen mayonaise, maar je kunt het naar eigen smaak aanpassen.

Stap 6 – Pak een wrap en leg een strookje sla in het midden.

Stap 7 – Leg hier bovenop een paar gamba’s. Voeg de mango en avocado toe en sprenkel er wat sojasaus over.

Stap 8 – Rol de wrap op en bestrijk de bovenkant met een laagje wasabi-mayonaise. Je zou ter garnering wat sesamzaadjes over de wraps kunnen strooien.

Tip – Om te voorkomen dat de eerste wrap bomvol is en de laatste wrap nog maar een paar ingrediënten bevat verdeel ik alle ingrediënten vooraf al in zes delen zodat er zes mooie, gelijke wraps ontstaan.

Ik vind de combinatie van mango, avocado en gamba’s echt heerlijk! Maar ook de combinatie van sojasaus en wasabi-mayonaise. Gebruik je liever geen mayonaise omdat je het te vet vindt? Je kunt deze dan ook vervangen voor chilisaus en de sojasaus weglaten. Die combinatie vind ik ook echt heerlijk. Eetsmakelijk!