7 Voordelen van Abrikozenpit olie

abrikozenpit olie voordelen

Abrikozenpit olie is niet de meest bekende olie voor huidverzorging, maar zeker niet minder fijn! Deze olie heeft vele fijne voordelen voor onder andere je huid. In dit artikel lees je welke dat zijn en hoe je de olie gebruikt.

Wat is abrikozenpit olie?

Abrikozenpit olie wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt uit de pitten van abrikozen. De botanische naam is Prunus Armeniaca, vernoemd naar Armenië waar de olie oorspronkelijk vandaan komt.

Abrikozenpit olie zit bomvol onverzadigde vetzuren (oleïnezuur en linolzuur). Linolzuur is een essentieel vetzuur voor je huid. Ook bevat abrikozenpit olie vitamine A, C, E en K.

De olie is zacht voor je huid en is direct op de huid aan te brengen, hij hoeft niet verdund te worden. In tegenstelling tot sommige andere plant oliën.

De voordelen van abrikozenpit olie

Abrikozenpit olie bevat veel mooie ingrediënten die de olie zijn voordelen geven:

 1. Maakt de huid zacht
 2. Egaliseert en geeft een glow
 3. Verzorgd de huid
 4. Versterkt de huid
 5. Rimpels en huidveroudering verminderen
 6. Stimuleert mogelijk haargroei
 7. Verminderd mogelijk acne

Bekijk welk merk en product wij aanraden.

De voordelen van de olie zijn natuurlijk te wijten aan de vetzuren en vitamines in de olie. Zo zorgt oleïnezuur (omega 9) voor een gezonde en stralende huid en gevoed haar. Het gaat tekenen van huidveroudering tegen en roos.

Linolzuur (omega 6) voedt en verzorgd haar en huid. Het stimuleert wondgenezing, verminderd ontstekingen en daarmee mogelijk acne.

Vitamine A beschermt je huid tegen UV beschadiging. Het gaat huidveroudering tegen en stimuleert de aanmaak van collageen en cel vernieuwing. Het beschermt de huid tegen bacteriën en egaliseert de huid.

Vitamine E bevat antioxidanten die tekenen van huidveroudering tegen gaan. Het repareert een beschadigde huid en voorkomt vochtverlies aan het haar en de huid. Het geeft verlichting aan beschadigde huid en reinigt de poriën.

Dus wat doet abrikozenpit olie voor de huid?

Abrikozenpit olie heeft opvallend veel voordelen voor de huid. De olie voedt en verzorgd de huid intensief. Maakt het sterk, egaal en zacht. Het gaat tekenen van huidveroudering tegen.

Om deze reden is abrikozenpit olie de perfecte basisolie voor etherische oliën, wanneer je zelf een huidolie of massage olie wilt maken. Of een anti-acne behandeling. Hieronder deel ik een aantal receptjes hiervoor.

Een nadeel die ik weleens gehoord heb over deze olie, is dat het je huid en gezicht echt heel erg zacht maakt. Sommige dames met rijpere huid vinden dit minder fijn in hun gezicht, omdat ze juist iets zoeken dat hun huid strakker maakt en verstevigd. Het kan in dit geval dan helpen om bijvoorbeeld geranium olie toe te voegen aan de olie. Geranium olie verstevigd de huid. Toch kan het zijn dat abrikozenpit olie niet helemaal jouw ding is als je wilt dat je huid strak en stevig wordt.

Tip: al de hieronder genoemde recepten zijn ook te maken door de abrikozenpit olie te mengen met één van de genoemde oliën. Ze werken stuk voor stuk prima voor het genoemde doeleinde. Door oliën te combineren maak je vaak een krachtigere combinatie.

Recept huidolie tegen rimpels (ook bij littekens)

 • 50 ml abrikozenpit olie
 • 4 druppels frankincense olie (wierook olie)
 • 3 druppels rozenbottelolie
 • 3 druppels geranium olie

Recept liefdevolle massage olie

 • 50 ml abrikozenpit olie
 • 4 druppels jasmijn olie
 • 3 druppels sinaasappel olie
 • 3 druppels neroli

Recept anti-stress roller balsem

 • Roller balsem flesje
 • 10 ml abrikozenpit olie
 • 2 druppels cederhout olie
 • 1 druppel lavendelolie
 • 1 druppel vanille olie

Voordelen van abrikozenpit olie voor je haar

Abrikozenpit olie bevat omega 9, dat goed is voor je haar. Het voedt en verzorgd en maakt je haar sterker. Gaat roos tegen en zorgt er mogelijk voor dat je haar sneller gaat groeien.

Recept anti-roos haarmasker

 • 1 eetlepel abrikozenpit olie
 • 3 druppels tea tree olie (of eucalyptus olie)

Meng de oliën en breng deze aan op je hoofdhuid. Laat de olie zo’n 20 minuten intrekken en was het daarna goed uit. Gebruik je dit bij roos? Probeer het dan twee keer per week. Doe je dit preventief? Dan is eens per twee weken genoeg.

Recept haargroei masker

 • 1 eetlepel abrikozenpit olie
 • 2 druppels rozemarijn olie
 • 1 druppel pepermuntolie
 • 1 druppel cederhout olie

Rozemarijn olie en pepermuntolie stimuleren de hoofdhuid, bloedsomloop en hiermee de haargroei. Van cederhout olie is wetenschappelijk bewezen dat deze haaruitval verminderd. Deze combinatie is dus erg krachtig als je jouw haar wilt groeien.

Bekijk welk merk en product wij aanraden.

Bijwerkingen van abrikozenpit olie

Abrikozenpit olie is hoogstwaarschijnlijk giftig als deze via de mond wordt ingenomen. Het bevat een stof die zich in het lichaam omzet in de giftige stof cyanide. Dit kan leiden tot ernstige bijwerkingen, zoals toevallen, ademhalingsproblemen of zelfs overlijden. (bron) Bewaar het potje dus buiten bereik van kinderen en dieren!

Topisch (op de huid) kan deze olie veilig en rechtstreeks aangebracht worden. De olie hoeft niet verdund te worden met een andere olie.