RITUALS The Ritual of Namasté Radiance Anti-ageing Serum – Review

rituals-ritual-of-namaste-glow-anti-ageing-serum

Al een hele tijd was ik benieuwd naar de serums van RITUALS, één van mijn favoriete merken. Dus ik besloot hun Ritual of Namaste radiance anti-ageing serum te testen. Aangezien ik dit jaar de dertig aangetikt heb, leek het me hoog tijd om te switchen naar anti-age producten. In dit artikel lees je mijn ervaring met dit product.

Benieuwd naar dit serum? Shop het product hier.

Over het merk – in het kort

RITUALS is in Nederland natuurlijk een ontzettend bekend merk, dat vooral bekend staat om zijn luxe gevoel en heerlijke producten. Maar wist je dat RITUALS haar producten zo duurzaam en natuurlijk mogelijk probeert te maken?

Zo zijn hun producten voor lichaam en gezicht gemaakt van ingrediënten die 90% van natuurlijke oorsprong zijn. Ze gebruiken de ISO 16128 norm voor het berekenen van natuurlijke herkomst index voor onze cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging. Het percentage verwijst naar de natuurlijke ingrediënten die na verwerking voor meer dan 50% hun natuurlijke toestand hebben behouden, inclusief water.

Het merk is dus niet 100% natuurlijk, maar wel grotendeels. Daarnaast gebruiken ze geen microplastics, kopen ze palmolie verantwoord in en steunen ze het BCI (Better Cotton Initiative) met hun lougewear producten.

Ook zijn ze constant bezig met het verminderen van hun waterverbruik en CO2 emissie. En een mooi doel voor 2025: ze willen dat al hun producten dan navulbaar, recyclebaar of gemaakt van gerecyclede producten zijn.   

Het product

Dit serum is voor 97% gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het serum gaat volgens RITUALS de eerste tekenen van huidveroudering tegen en geeft daarnaast een mooie glow.

Het product verzacht fijne lijntjes en rimpels en hydrateert de huid intensief. Het bevat onder andere heilige lotus en saffraanbloem. Maar ook lavendel, sesamolie, glycerine en zeekraal. Een aantal hele mooie ingrediënten met antioxiderende en verzorgende eigenschappen.

Het serum komt in een mooie verpakking van 30 ml met pompje. Je brengt ’s avonds en ’s ochtends 1-2 pompjes serum aan over je gereinigde gezicht, voordat je een crème aanbrengt.  

Shop het product hier.

De ingrediënten:

Aqua/Water, Glycerin, Alcohol, Silybum Marianum Seed Oil, Betaine, Palmitoyl Glycine, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Nelumbo Nucifera Leaf Cell Extract, Tephrosia Purpurea Seed Extract, Crocus Sativus Flower Extract, Salicornia Herbacea Extract, Sodium Hyaluronate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Propanediol, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Glyceryl Caprylate, Sodium Stearoyl Glutamate, Sorbitan Palmitate, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbitan Oleate, Tocopherol, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Phytic Acid, Lactic Acid, Sodium Hydroxide, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Linalool, Benzyl Salicylate, Limonene, Parfum/Fragrance.

De review

Ter info: Ik heb een ietwat droge en gevoelige huid, maar verder wel een makkelijke huid.

Een fijne verpakking met pompje. Dat vind ik altijd lekker hygiënisch en handig in gebruik. Het serum is erg dun van structuur, dus met een pompje krijg je het er toch nog gedoseerd uit.

Je hebt erg weinig serum nodig, 1 of 2 pompjes is echt meer dan genoeg. Je doet dus heel lang met dit product. Lekker duurzaam!

Het serum smeert heel makkelijk uit en trekt verassend snel in. Ideaal! Ook ruikt het lekker, maar niet te overheersend. Het voelt wel wat plakkerig op de vingers, maar dat vind ik geen probleem.

Na het aanbrengen voelt mijn huid wel wat trekkerig. Waarschijnlijk omdat er wel wat alcohol in het product zit. Dus je hebt er zeker een dag- of nachtcrème bij nodig. Ik voel geen branderig of prikkend gevoel. Dat is positief, want bij veel producten voel ik mijn huid toch iets prikken. Niet bij dit serum.

Mijn huid ziet er, na een tijd dit product gebruikt te hebben, mooi egaal en glanzend uit. Nu moet ik wel toegeven dat ik nooit een moeilijke huid heb gehad, maar mijn droge huid kon soms wel wat dof zien. Dus ik heb wel het idee dat dat minder is. Of het echt rimpels verminderd vind ik lastig te zeggen.

De prijs van het serum vind ik voor deze 30 ml verpakking helemaal prima, vooral omdat het product lang meegaat.

Benieuwd naar dit serum? Shop het product hier.

Conclusie

Ik vind het een heel fijn product voor mijn huidtype. Wat ik vooral fijn vind is het pompje en het feit dat het serum heel goed uitsmeert en snel intrekt.

M’n huid voelt na het aanbrengen wel iets trekkerig, dus een dag- of nachtcrème er overheen is echt wel nodig. Dit geeft het merk zelf ook aan, het is echt een serum om onder een crème te gebruiken.

Voor de prijs vind ik het een heel goed en fijn product met mooie ingrediënten en ik zou het zeker aanraden.