Wat doet hyaluronzuur voor het gezicht?

hyaluronzuur voor het gezicht

Hyaluronzuur is een actief bestanddeel dat door dermatologen wordt aanbevolen en over de hele wereld wordt erkend om zijn talrijke voordelen voor de huid. Weet je wat deze voordelen zijn? Ontdek hoe je hyaluronzuur in jouw gezichtsverzorging routine kunt opnemen en hoe deze actieve stof je kan helpen een gezonde en mooie huid te krijgen.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een actief bestanddeel dat van nature door het lichaam wordt aangemaakt en dat hydraterende en collageen stimulerende eigenschappen heeft.

Het wordt in het lichaam aangetroffen, maar na verloop van tijd vermindert de productie ervan, zodat het moet worden vervangen in de vorm van een behandeling.

De stof is verantwoordelijk voor het opvullen van de ruimten tussen de cellen en wordt veel gebruikt om expressielijntjes te verminderen.

Bovendien is het een molecule die in staat is een grote hoeveelheid water vast te houden, waardoor de huid gehydrateerd, stevig en glad blijft.

Hoe werkt hyaluronzuur?

Hyaluronzuur voor gezicht helpt de ondersteuning en hydratatie van de huid in stand te houden, verslapping en tekenen van expressie te voorkomen, de huid op te vullen en gehydrateerd en gerevitaliseerd te houden. Omdat het een natuurlijk bestanddeel van ons lichaam is, wordt deze stof niet door de huid afgestoten!

De afname van de natuurlijke productie van hyaluronzuur, die na het 25e levensjaar optreedt, heeft directe gevolgen voor de huid en veroorzaakt rimpels, verslapping en een minder stralende huid.

Het aanvullen van deze actieve stof is van essentieel belang en moet gebeuren zodra de eerste tekenen van veroudering zich voordoen met dermocosmetica die deze stof in hun formule gebruiken.

Hoe wordt hyaluronzuur gebruikt

1. Injecteerbaar hyaluronzuur

Het injecteerbare hyaluronzuur is een product in gel form, bestemd voor het opvullen van rimpels, groeven en expressierimpels in het gezicht, gewoonlijk rond de ogen, in de mondhoeken en op het voorhoofd.

Het wordt ook gebruikt om het volume van de lippen en de wangen te vergroten, en om donkere kringen en acnelittekens te corrigeren.

Hoe aanbrengen: hyaluronzuur moet altijd door een dermatoloog of plastisch chirurg in dermatologische kliniek worden aangebracht.

De professional injecteert het product op de plaats waar je de expressierimpels wilt minimaliseren en gebruikt plaatselijke verdoving om de gevoeligheid en de pijn van de prikken te verminderen.

Deze procedure duurt gemiddeld 30 minuten en vereist geen ziekenhuisopname;

Resultaten: De resultaten van de toepassing verschijnen onmiddellijk na de procedure en duren tussen 6 maanden en 2 jaar, afhankelijk van het lichaam van elke persoon, de hoeveelheid gel en de diepte en hoeveelheid van de rimpels.

Na het aanbrengen van het zuur zijn pijn, zwelling en bloeduitstortingen in het gebied gebruikelijk; deze verdwijnen gewoonlijk na een week, maar om het ongemak te verminderen kunt je meerdere malen per dag gedurende 15 minuten ijs met een kompres aanbrengen.

hyaluronzuur gezicht huid

2. Crème met hyaluronzuur

Crème met hyaluronzuur voor gezicht bevordert de hydratatie van de huid, omdat het een grote hoeveelheid water vasthoudt, waardoor de huid er stevig en glad uitziet. Dit product moet worden gebruikt door mannen en vrouwen vanaf 45 jaar.

Hoe te gebruiken: De hyaluronzuur crème moet rechtstreeks op de huid worden aangebracht, 3 tot 4 keer per week, en een kleine hoeveelheid moet over het hele gezicht worden verspreid, na de reiniging van de huid.

Resultaten: Crèmes met hyaluronzuur hebben betere resultaten bij de preventie dan bij de behandeling van rimpels, maar kunnen worden aangebracht wanneer de persoon reeds tekenen van veroudering vertoont, en helpen de huid te hydrateren en haar een gezondere en jongere uitstraling te geven.

Het gebruik van crèmes met dit zuur veroorzaakt gewoonlijk geen bijwerkingen, maar bij sommige mensen kan een allergische reactie optreden, met symptomen als een rode huid of jeuk, en in die gevallen moet je het gebruik ervan opschorten en de dermatoloog raadplegen.

3. Capsules met hyaluronzuur

Capsules of tabletten met hyaluronzuur hebben een sterke anti-verouderingskracht, omdat ze helpen de weefsels te herstellen en de elasticiteit van de huid te behouden, maar mogen alleen worden ingenomen op indicatie van de dermatoloog, omdat ze ook kunnen worden gebruikt voor de behandeling van oog- en botproblemen.

Wanneer in te nemen: 1 capsule per dag bij de maaltijd innemen, bijvoorbeeld bij het avondeten, en alleen gedurende de door de arts aangegeven tijd innemen, meestal niet langer dan 3 maanden.

Bijwerkingen: Over het algemeen veroorzaken deze anti-rimpelpillen geen bijwerkingen en zijn ze veilig om in te nemen.

Dit middel behandelt niet alleen, maar voorkomt en vertraagt ook het ontstaan van diepere rimpels, waardoor ze dunner worden.

Nawoord

Er zijn dus vele verschillende mogelijkheden om hyaluronzuur te gebruiken voor het gezicht. De meest populaire optie is een serum of crème met hyaluronzuur. Dit is in verhouding een goedkope en effectieve optie, al is het effect tijdelijk. Zodra je stopt, verdwijnt het resultaat. De injecties werken langer, maar zijn natuurlijk duurder en voor velen een te grote stap. Kijk vooral wat je wilt bereiken, wat je budget is en welke optie goed voelt.