Effectieve gezichtsmassage tegen rimpels

gezichtsmassage tegen rimpels

Een gezichtsmassage is niet alleen heerlijk ontspannend, het kan ook nog eens effectief werken tegen rimpels.

In Azië geloven ze heilig in gezichtsmassages. Jezelf regelmatig een gezichtsmassage geven (of laten geven) zou rimpels verminderen en voorkomen. Je strijkt tijdens het masseren rimpels glad en stimuleert tegelijkertijd de aanmaak van collageen. Het is echter niet zo dat je rimpels permanent verwijderd worden, zodra je stopt met het masseren van je gezicht zullen de rimpels weer terugkomen.

 

Je kunt jezelf een gezichtsmassage geven met je vingers, maar ook met een jade roller. Een fijne bijkomstigheid is dat de koele steen je gezicht kalmeert en ontspant. In dit artikel leggen we beide methodes uit.

Gezichtsmassage met je vingers

Je hebt hiervoor een gezichtsserum of olie nodig, dit maakt de massage vele malen makkelijker.

Deze massage is zeer geschikt als je net uit de douche komt, je gezicht is dan schoon en het warme water heeft je poriën geopend, waardoor olie en serum dieper in de huid wordt opgenomen. Als je geen douche hebt genomen was je goed je gezicht en houd je daarna even een warm washandje tegen je gezicht om de poriën te openen.

De massage is kort en daarom makkelijk in je avondroutine toe te voegen. Je kunt de massage aanpassen naar jouw wensen, zodat je jouw probleemgebied nog meer aandacht kunt geven.

Vind je het stappenplan lastig? Hieronder vind je een bijpassende video van beauty vlogger Olga. 

Stap 1 – Breng olie of serum aan over je hele gezicht.

Stap 2 – Je begint met een omgekeerde S. Start bij je kin en beweeg je handen in een S vorm via de ‘lach’ lijnen in je gezicht langs je neus omhoog. Beweeg je vingers boven je wenkbrauwen langs naar buiten toe. Herhaal dit 6-10 keer.

Stap 3 – Beweeg je vingers in grote cirkels om je ogen. Begin in het midden van je voorhoofd en beweeg naar je slapen toe. Daarna over de jukbenen naar je neus en weer omhoog.

Stap 4 – Met je middelvinger en ringvinger druk je verschillende plekken op het bot onder je oog aan. Beweeg van binnen naar buiten en herhaal dit 6-10 keer.

Stap 5 – Doe hetzelfde met je wenkbrauwen. Druk met je middelvinger en ringvinger je wenkbrauwen aan. Beweeg van binnen naar buiten en herhaal dit 6-10 keer. Dit zorgt ervoor dat de spieren rondom je ogen ontspannen.

Stap 6 –  Nu ga je jouw voorhoofd aanpakken. Zet je vingers midden op je voorhoofd en beweeg ze naar buiten, naar je slapen toe. Herhaal dit een aantal keer.

Stap 7 – Herhaal stap 3 t/m 6.

Stap 8 – Nu gaan we de lachvouwen in onze wangen aanpakken. Begin bij één wang. Zet je vingers in de ‘vouw’ bij de appel van je wang en masseer je wang naar buiten en boven. Je kunt één hand of twee handen gebruiken. Herhaal dit per wang 6-10 keer.

Stap 9 – Zet daarna je vingers bij de ‘vouw’ onderaan je wang en beweeg deze horizontaal naar buiten. (dus recht en niet naar boven toe). Ook dit herhaal je een aantal keer aan beide kanten.

Stap 10 – We gaan door naar de hals. Masseer aan beide kanten van je gezicht vanaf je oor recht naar beneden, langs je kaak naar de onderkant van je hals. Je mag hierbij best wat druk zetten.

Stap 11 – Zet je vingers in het midden van je kin. Beweeg ze langs de kaaklijn naar boven, naar je oren. Herhaal dit 6-10 keer.

gezichtsmassage tegen rimpels jade roller

Gezichtsmassage met jade roller

De jade roller is de afgelopen tijd razend populair geworden. Met een jade roller duw je een serum of olie nog dieper in de huid. Ook heeft de steen een kalmerend en koel effect op de huid. Sommige mensen geven de voorkeur aan masseren met een roller omdat dit hygiënischer is dan een massage met de vingers. 

Ik vind het zelf vooral een heel fijn en ontspannend gevoel. Een heerlijk momentje voor jezelf. Ik vind de steen lekker verfrissend ’s ochtends en lekker ontspannend ’s avonds na een douche. Zelf gebruik ik een jade roller niet dagelijks, maar een paar keer per week. 

Een rose quartz roller (roze) of jade roller (groen) kun je gewoon op Bol.com kopen. Deze twee producten werken precies hetzelfde, alleen de steen die gebruikt wordt is anders.  

Stap 1: Verwijder vuil en make-up van je gezicht en was je gezicht met koel, stromend water.

Stap 2: Houdt even kort een warm washandje op je gezicht. Zo worden je poriën geopend en wordt olie of serum beter en dieper opgenomen.

Stap 3: Breng een serum, olie of crème aan op je gezicht. Vergeet je hals niet!

Stap 4: Gebruik eerst de langere kant van de roller. Zet de roller op je voorhoofd, net boven je wenkbrauwen en rol naar boven. Herhaal dit 6-10 keer.

Stap 5: Zet de jade of rose quartz roller in het midden van je voorhoofd en rol naar je oor. Ook dit doe je 6-10 keer. Daarna doe je hetzelfde aan de andere kant van je voorhoofd.

Stap 6: Schakel nu over op de korte kant van de roller. Zet de roller op de binnenkant van je wenkbrauwen en rol naar de buitenkant. Herhaal dit bij elke wenkbrauw zo’n 6-10 keer.

Stap 7: Nu gaan we de kraaienpootjes aanpakken. Hiervoor gebruik je weer de korte kant van de roller. Zet de roller op de buitenkant van je oog, bij het kraaienpootje, en rol je in een snelle beweging een aantal keer op en neer. Dit doe je aan beide kanten. Zet niet teveel druk.

Stap 8: Zet de korte kant van de roller onder de binnenkant van je oog en rol langs de neus naar je mondhoek. Herhaal dit aan elke kant 6-10 keer.

Stap 9: Zet je jade roller midden op je kin en rol omhoog, naar je oor. Doe dit zo’n 6-10 keer. Ook dit doe je aan beide kanten van je gezicht.

Stap 10: Zet de roller op je gezicht naast je mond en rol horizontaal naar je kaak. Herhaal dit een aantal keer aan beide kant.

Stap 11: Rol je wangen en kaaklijn met de lange kant van de roller. Begin onderaan je wang en rol naar je oor. Herhaal dit aan beide kanten 6-10 keer.

Stap 12: Til je hoofd iets naar achter en beweeg de lange kant van de roller op en neer over je hals en kaak.

gezichtsmassage met rose quartz roller

Tip: Maak je jade roller na elk gebruik goed schoon. Dit voorkomt ophoping van bacteriën. 

Welke olie of serum is geschikt?

In principe is elke huidolie of serum geschikt hiervoor. Heb je nog geen favoriet? Dan kun je ons artikel over huidolie of gezichtsserum lezen. Hieronder noemen we ook een paar fijne tips.

Clarins Blue Orchid Face Treatment Oil

30 ml flacon met pipet

clarins gezichtsolie

Clarins is een Frans beauty merk dat in 1954 werd opgezet met een (voor die tijd) gedurfde, holistische visie.

Het potje gezichtsserum bestaat voornamelijk uit oliën van natuurlijke producten zoals patchoeli olie, orchidee olie en hazelnoot olie. Maar ook omega 9 en vitamine e olie. Het serum geeft en diepe hydratatie, herstelt het vochtbalans en kalmeert de huid. Hierdoor gaat het serum direct fijne lijntjes tegen.

Samengevat:

 • Flacon met pipetje 30 ml
 • 100% natuurlijke ingrediënten als patchoeli olie, orchidee olie, omega 9, vitamine e olie en hazelnoot olie
 • Duurzaam ingekochte ingrediënten
 • Trekt snel in en laat geen laag achter
 • De olie zorgt echt voor een goed gevoede huid
 • Dermatologisch getest
 • Clarins ondersteunt diverse milieu en maatschappelijke initiatieven

Bekijk de meest recente prijs van deze olie hier. 

Rituals The Ritual of Namasté Intensief Serum

30 ml flacon

Ik ben zelf groot fan van Rituals. De geuren, de structuur van de producten, het gevoel dat de producten je geven.

Het product bevat onder andere daikon, Indiase roos, heilige lotus en extracten van bloemen en planten als de camellia bloem, aloë vera, bietjes (ja, die rode knolletjes die je eet), komkommer, zeekraal, zonnebloemolie. Wij vinden het geweldig dat Rituals zoveel heerlijke, natuurlijke ingrediënten gebruikt. Zij geven het volgende aan: “Alle producten zijn ontwikkeld met natuurlijke ingrediënten of ingrediënten met een natuurlijke herkomst, die op een verantwoorde wijze zijn verkregen.”

Tip: Dit serum is er ook in een anti-aging uitvoering.

Samengevat:

 • Natuurlijke ingrediënten en ingrediënten met natuurlijke herkomst.
 • Heerlijke geur
 • Maakt de huid super zacht en glad
 • Geeft een “glow”. Weg met doffe huid!
 • Gaat lang mee, duurzaam
 • Smeert goed en trekt goed in
 • Dermatologisch getest

Bekijk de meest recente prijs van dit serum hier. 

Maar ook een eenvoudig potje jojoba olie, druivenpitolie of amandelolie is geschikt voor een gezichtsmassage! Het product hoeft absoluut niet duur te zijn.