Mijn Moestuin van Wim Lybaert – Boek Review

boek3-mijn-moestuin-review Wim Lybaert

Ben jij gek op tuinieren of wil jij je eigen moestuin beginnen? Dan heb je dit boek vast voorbij zien komen. Na een paar (mislukte) pogingen tot een moestuin, besloot ik maar eens een boek aan te schaffen. Ik weet helemaal niks, niets, nada van het hebben van een moestuin. Nu ik dit boek heb gelezen weet ik dat ik vrijwel alles wat ik mis kon doen, heb gedaan. Maar goed, in dit artikel bespreek ik het boek Mijn Moestuin van Wim Lybaert. Ik kan alvast verklappen dat ik laaiend enthousiast ben!

De officiële samenvatting 

Droom je van een eigen moestuin, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Wil je graag je eigen groenten kweken, maar heb je helemaal geen tuinervaring? Of ben je een ervaren moestuinier en op zoek naar de ultieme tips voor nóg prachtiger groenten?

Vijf jaar geleden bundelde Vlaanderens populairste moestuinman Wim Lybaert al zijn kennis, passie en tientallen jaren moestuinervaring tot één compleet boek. Met Mijn Moestuin kan de groenteleek zelfverzekerd aan de slag en de meest doorgewinterde moestuinier krijgt een schat aan informatie. Hoe zaai je succesvol, hoe begin je aan een teeltplan en met welke (biologische!) middeltjes wapen je je groenten tegen ziekten en plagen? Wim verklapt je zijn trucs om dikke, zoete tomaten te kweken, om de wortelvlieg te verschalken, je eigen aspergebed aan te leggen en de perfecte compost te ‘oogsten’.

Je krijgt er een moestuinkalender bij, waardoor je nooit meer achterophinkt, en als extraatje 37 nieuwe, overzichtelijke groentefiches. Voor nog meer moestuinplezier.

384 pagina’s

Bekijk het boek op Bol.com

boek-mijn-moestuin-review

Mijn mening

Ik ben dus echt een beginner. Nog minder dan een beginner. Daarom zocht ik een boek dat mij ALLES vertelt wat er te vertellen valt. 

Dit boek kreeg ontzettend veel goede reviews. Op het moment dat ik het kocht, kreeg het alleen maar 5/5 sterren beoordelingen. Helaas was er geen inkijk exemplaar, zodat ik niet goed wist wat ik kocht. Maar het moest wel goed zijn, toch?

Eenmaal binnen, was ik zeer positief verrast. Het is een prachtig, groot boek met kwaliteit papier en mooie foto’s en illustraties. Dat belooft wat! 

Ik heb eerst een uur lang het boek alleen maar gescand. Er was zoveel te zien en te lezen! Dit boek heeft me echt positief verrast. Ik denk dat echt alles wat je moet weten, te vinden is in dit boek. Zowel voor beginners, als gevorderden. 

Het boek maakt het lezen leuk en makkelijk, omdat het zo overzichtelijk is en voorzien is van leuke illustraties, foto’s en overzichten. Het is ontzettend makkelijk te begrijpen en het tuinieren wordt je echt stap voor stap uitgelegd. 

Ik geef dit boek echt een 5/5 sterren en kan het iedereen aanraden. Ik kan niet wachten om mijn moestuin een nieuwe kans te geven! 

Bekijk het boek op Bol.com

Wim Lybaert mijn moestuin review

De inhoud

Natuurlijk ben je nu benieuwd hoe het boek eruit ziet van binnen. En wat er dan wel niet allemaal in staat. Daarom een kleine sneak peek!

Het boek begint natuurlijk met een inhoudsopgave. Daarna wordt de basis van een moestuin uitgelegd. Hierbij moet je denken aan:

  • Waar?
  • Welke grond?
  • Plan
  • Compost
  • Mest
  • Planten en zaaien
  • Problemen

Als je de basiskennis onder de knie hebt, kun je door naar deel 2. Hierin wordt per maand uitgebreid uitgelegd wat je moet/kunt doen. Welke groenten en fruitsoorten kun je planten? En op welke manier? Waar moet je op letten? 

Dit onderdeel beslaat een groot deel van het boek. Wim Lybaert gaat heel gedetailleerd in op alles, zodat je bijna niet iets verkeerd kunt doen. 

Deel 3 zet verschillende kruiden en groenten in de spotlights. Per product geeft Wim precies aan hoe je te werk moet gaan, in een mooi overzicht. Wanneer moet je het product zaaien, planten en oogsten? Hoe moet je het zaaien? Wat is de moeilijkheidsgraad? Hoeveel water, zon en compost heeft het nodig? Alles wordt besproken. 

Achterin het boek vind je een zaaikalender waarin alles nog eens in één oogopslag wordt weergegeven. Wel zo handig en overzichtelijk. 

Ik denk dat het boek niet completer had kunnen zijn. Wellicht was het leuk geweest als de zaaikalender er ook los bij zat, zodat je deze ergens op kunt hangen. Verder vind ik het een geweldig boek, absoluut de prijs waard!