Nagels Natuurlijk Versterken en Verzorgen

natuurlijke nagelverzorging (2)

We willen uiteraard allemaal nagels die er gezond uitzien met een prachtige glans. Helaas kan het weleens voorkomen dat je nagels een beetje gelige van kleur zijn of bijvoorbeeld heel snel afbreken of inscheuren. Gelukkig kan je hier iets aan doen. Met natuurlijk nagelverzorging geef je nagels heel eenvoudig en snel de juiste verzorging.

Vaseline doet wonderen

Bij prachtige goed verzorgde gezonde nagels spelen de nagelriemen ook een belangrijke rol. Om deze mooie en zacht te houden kan je deze insmeren met vaseline.

Na het insmeren is het de bedoeling dat je de nagelriemen even gaat masseren. Hierdoor trekt de vaseline er nog beter in. Doe het bijvoorbeeld voor je gaat slapen. Dan kan de vaseline s, nachts zijn werk doen. Met als resultaat nagelriemen die er zacht en heel gezond uitzien.

Uiteraard kan je dit ook op je nagels zelfs smeren als een soort glanslaagje.

Breken je nagels snel af maak ze sterker

Heb je nagels die snel afbreken, splijten of inscheuren? Dat is niet zo fijn en je kan er iets aan doen. Maak je nagels sterker met natuurlijke nagelverzorging. Neem een schaaltje of bakje en vul deze met een laagje olijfolie. Steek je hand of handen hierin. Blijf rustig een tijdje met je nagels in de olijfolie zitten.

Na dit badje met olijfolie voelen niet alleen je handen heerlijk zacht aan. Maar je gaat ook merken dat je nagels minder snel afbreken en inscheuren.

Mooie gladde nagels met een natuurlijke glans

Mooie gladde nagels met een prachtige natuurlijke glans? Dat ziet er altijd mooi verzorgd uit. Als je dit graag wil dan kan je het volgende eens een keer uitproberen. Neem een bakje met lauwwarm water (niet te heet) doe hier een lepel honing bij en een lepel zachte zeep. Meng dit een beetje door elkaar. Daarna is het een kwestie van je handen in dit badje steken.

De bedoeling hiervan is dat je er ongeveer tien minuten in blijft zitten. Haal je handen uit het honing en zeep badje en pak een handdoek en droog je handen nagels goed af. Je ziet meteen het verschil je nagels hebben een mooie natuurlijke glans en voelen heerlijk glad aan.

Vlekjes of een beetje geel verkleurde nagels

Hebben je nagels een beetje gelige kleur of zitten er vlekjes op? Geen probleem ook dit kan je heel goed oplossen met natuurlijke nagelverzorging. Neem een bakje vul dit met water en doe hier een ruime hoeveelheid citroensap bij.

Het citroensap zorgt ervoor dat je nagels weer mooi wit worden hun natuurlijke glans terugkrijgen en dat de vlekjes verdwijnen. Blijf een tijdje met je handen in dit citroensap waterbadje zitten. Daarna even goed afdrogen en je nagels zien er weer prachtig uit.

Een andere mogelijkheid is om alleen het citroensap op je nagels aan te brengen. Laat dit even een korte tijd lekker inwerken. Hiermee verdwijnt de gelige kleur en de vlekjes maar daarnaast worden je nagels hier ook een stuk sterker van.

Gebruik wat tandpasta

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij natuurlijke nagelverzorging. Maar met tandpasta krijg je ook mooie verzorgde glanzende nagels. Smeer wat tandpasta op je nagels laat dit even inwerken. Daarna even een beetje afspoelen en je handen en nagels goed droog maken.

Met een beetje geluk zijn ook de eventuele vlekjes en gelige kleur van je nagels verdwenen. Daarvoor in de plaats krijg je mooie witte glanzende nagels.

natuurlijke nagelverzorging

Niet meer knippen maar vijlen

Om je nagels mooi te houden en goed te verzorgen knippen we ze vaak op de gewenste lengte en in model. Dit kan gevolgen hebben zoals het splijten of het per ongeluk tekort afknippen van nagels. Ook geen nagels eraf bijten. Probeer als het lukt het nagelbijten af te leren. Daar worden je nagels niet echt mooier van.

Wat je wel kan doen geef je je nagels van tijd tot tijd een badje met bijvoorbeeld olijfolie (om ze sterker te maken zodat er minder kans bestaat dat je nagels gaan splijten of afbreken en inscheuren) maar je kan ook beter stoppen met knippen.

Doe het nagelschaartje weg en gebruik liever een zachte vijl om je nagels in de gewenste lengte en model te krijgen. Dit verbetert echt op een natuurlijke manier de conditie van je nagels.