Recept: Thaise Pompoensoep


recept-thaise-pompoensoep-vegan

Deze heerlijke Thaise pompoensoep is romig en pittig tegelijk. Gemaakt met Thaise groene currypasta en kokosmelk voor een heerlijke herfst soep met een Thaise twist. 

Kooktijd: 50 minuten
4 porties
Vegan

Ingrediënten

Groenten:

  • 900 gram pompoen (in blokjes gesneden)
  • 3 grote wortels
  • 1 el sesamolie
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl zwarte peper

Soep:

  • 2 el sesamolie
  • 1 medium ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 tl groene curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 480 ml vegetarische bouillion
  • 2 el sojasaus
  • Snufje zout en peper

Garnering (optioneel):

  • Drupje kokosolie
  • Koriander
  • Geroosterde pinda’s
  • Chili peper vlokken

Benodigdheden

  • Oven
  • Snijmes
  • Dunschiller of schilmes
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kookpan
  • Staafmixer
  • 4 soepkommen

Instructies

Stap 1 – Vervarm de oven voor op 200°C.

Stap 2 – Rasp de wortelen en snijd ze in stukjes. 

Stap 3 – Voeg de in blokjes gesneden pompoen en wortelen toe aan een mengkom en voeg sesamolie, zeezout en zwarte peper toe en roer goed door elkaar zodat de pompoen en wortelen lichtjes bedekt zijn met de olie en kruiden.

Stap 4 – Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 35 minuten.

Stap 5 – Voeg de sesamolie toe aan een hete pan en fruit de gesnipperde uien hierin.

Stap 6 – Voeg geperste knoflook en Thaise groene currypasta toe en bak een minuutje om de kruiden licht te roosteren.

Stap 7 – Voeg kokosmelk en groentebouillon toe aan de pan.

Stap 8 – Voeg vervolgens sojasaus en de geroosterde pompoen en wortel toe en roer het geheel goed door. 

Stap 9 – Laat 10 minuten sudderen om de smaken te mengen en zet dan het vuur uit. 

Stap 10 – Mix de ingrediënten met een staafmixer, totdat je de gewenste structuur bereikt. 

Stap 11 – Voeg zout en peper toe naar smaak.

Stap 12 – Serveer in kommen met een scheutje kokosmelk, gemalen geroosterde gezouten pinda’s, rode pepervlokken en wat verse koriander ter garnering.

Eetsmakelijk!

Opmerkingen

Pompoen – Om 900 gram gesneden pompoenblokjes te krijgen, moet je een pompoen uitkiezen die ongeveer 1.8 kg weegt. 

Sesamolie – Ik heb sesamolie gebruikt voor een heerlijk Thaise smaak, maar je kunt ook gewoon olijfolie gebruiken. 

Curry pasta – Check even of de curry pasta vegan is. Dit is niet bij alle merken het geval. 

Bewaren

Restjes zijn 3-4 dagen goed houdbaar in de koelkast in een afgedekte bak. Je kunt het opwarmen in de magnetron of op het fornuis.

Je kunt het ook in een vriezer vriendelijk bakje bewaren in de vriezer. De soep blijft dan zo’n 3 maanden goed. 

Voedingswaarde

• 1 portie
• Caloriën: 413
• Suiker: 10.4g
• Sodium: 1261mg
• Vet: 28.1g
• Verzadigde vetten: 15.7g
• Koolhydraten: 39g
• Vezels: 9.2g
• Proteïne: 5.2g

Op zoek naar meer vegan recepten? Bekijk al onze vegan recepten hier. 

Recent Posts