Shea Butter voor Krullen en Kroeshaar


shea butter krullen kroeshaar

Shea butter is een natuurlijke boter dat wordt gewonnen uit de noten van de karitéboom uit de afrikaanse Savanne. Vandaar dat shea butter ook wel karitéboter wordt genoemd. Vanwege haar vele bijzondere eigenschappen staat de boom bekend als ‘de boom des levens’.

Shea butter is hydraterend, beschermend en is rijk aan essentiële vetzuren, vitamines A, E en F. De boter verbeterd de bloedsomloop en bevorderd de elasticiteit van huid en haar. Shea butter is ivoorkleurig en heeft een gerookte notengeur.

Shea butter voor krullend haar en kroeshaar

Shea butter voor krullend haar en kroeshaar is een absolute must. Door de hydraterende en voedende werking wordt het krullende haar zacht en makkelijk doorkambaar.

Shea butter wordt verwerkt in allerlei cosmetische producten. Maar omdat vrijwel altijd machinaal geraffineerde Shea Butter als ingrediënt wordt gebruikt, is de boter in deze producten verwaarloosbaar. De bijzondere kenmerken gaan verloren tijdens het verwerkingsproces. Daarom is het het beste om shea butter voor krullend haar en kroeshaar te gebruiken in haar pure vorm.

Er zijn verschillende manieren om shea butter voor krullend haar en kroeshaar te gebruiken.

Voor het douchen – Als haarmasker

Een manier is om sheaboter voor het douchen te smelten door deze te verwarmen tot maximaal 30°C, bijvoorbeeld met lauw water, au bain-marie. De gesmolten sheaboter is dus een shea-olie en je kunt het gemakkelijk in je haar masseren.

Gebruik een douchemuts of handdoek op het haar om de sheaboter goed te laten werken. Hierdoor kan de shea butter optimaal functioneren. Laat het minimaal 30 minuten intrekken. Was vervolgens je haar met shampoo.

Na het douchen

Je kunt ook shea butter gebruiken na het douchen. Was je haar met een shampoo naar keuze. Terwijl je haar nog vochtig is, masseer je pure sheaboter in je haar. Laat de shea butter minimaal 30 minuten intrekken, spoel je haar uit met water en eventueel na het wassen zodat het haar minder vet wordt.

Als curl definer

Omdat shea butter voor krullend haar en kroeshaar sterk wordt aangeraden, is het perfect te geruiken als curl definer voor nog mooiere krullen en pluizig haar tegen te gaan. Smeer de boter vanaf de wortel tot de haarpunt in en maak twists.

Gebruik daarna een olie om het te sealen en laat de twist een nachtje in het haar zitten. De volgende ochtend haal je de twists eruit en heb je mooie prachtig gehydrateerde krullen.

Haarboter

Naast dat shea butter voor krullend haar en kroeshaar goed is, komen ook andere natuurlijke producten goed tot zijn recht in krullend en kroeshaar. Verwarm de shea boter met cacaoboter, virgin olijfolie en een andere favoriete essentiële olie. Wanneer dit allemaal is gesmolten mix je alles goed door en daar is de eigen gemaakte haarboter. Deze haarboter is te gebruiken als moisturizer of sealer.

Heat protector

Als je geregeld hitte gebruikt om het haar te stylen, dienen de krullen natuurlijk beschermd te worden tegen tools als stijltangen en een föhn. Smeer voor het stylen je haar in met shea butter, voor bescherming en glanzend haar.

Haarkleuring

Mocht je je haar een kleurtje willen geven en vlekken op de huid willen voorkomen? Smeer wat shea butter langs je haargrens voor vlekvrije resultaten.

Vakantie

Dat we ons moeten beschermen tegen de zon is geen gemiste feit. Zo dienen ook je krullen beschermd te worden tegen de UV-stralen. Neem shea butter mee op vakantie and you’re good to go.

Het is duidelijk dat shea butter voor krullend haar en kroeshaar vele voordelen heeft. Voeg dit geweldige natuurproduct toe in het dagelijks leven en je zult versteld staan van de resultaten.

Karitéboter kan onderverdeeld worden in de klassen A tot E. Klasse A is boter dat alleen in aanraking is gekomen met water, om de shea butter te scheiden van de noten. Klasse B is geraffineerd. De shea butter uit klasse C is zeer geraffineerd waarbij chemische oplosmiddelen zoals hexaan zijn gebruikt, zodat de boter geurloos en wit van kleur is. Na deze bewerking zijn 95% van de werkende stoffen uit de noten al verloren gegaan. Shea Butter in Klasse D en E is deels verontreinigd.

Recent Posts