Zelf muntthee maken

verse muntthee maken

Verse muntthee is vandaag de dag één van de meest populaire, verse kruiden theeën. Niet zo gek, want de thee heeft een lekkere, frisse en kruidige smaak.

Verse muntthee kun je snel en eenvoudig zelf maken. Je kunt munt zaadjes planten in je tuin, of een vers plantje kopen bij de supermarkt. In de supermarkt zijn ook bakjes met een paar losse takjes te koop. De keuze is dus reuze! In dit artikel leggen we uit hoe je zelf verse muntthee maakt.

Met verse munt kun je ook eenvoudig een kopje Marokkaanse muntthee maken. Deze is net iets anders als het basis recept en ook een tikkeltje lastiger te maken. Maar heerlijk fris en zeker de moeite waard!

De voordelen van muntthee

Munt zou goed helpen bij vele verschillende kwaaltjes. Hieronder zetten we er een aantal op een rijtje. Bij een aantal doeleinden geven we aan dat dit een “mogelijk” doeleinde is. Dit betekent dat er onderzoek is geweest die dit doeleinde suggereert, maar dat er meer onderzoek moet worden gedaan om het te kunnen bevestigen.

  1. Werkt mogelijk bij spijsverteringsklachten

  2. Verlicht mogelijk hoofdpijn en migraine

  3. Verfrist de adem

  4. Opent de sinussen

  5. Geeft mogelijk een energie boost

  6. Verlicht mogelijk menstruatie krampen

  7. Gaat mogelijk griep en infecties tegen

  8. Ondersteunt mogelijk bij het afvallen

  9. Verlicht allergie klachten

  10. Verbetert mogelijk de concentratie

Muntthee heeft dus een heleboel verschillende en fantastische doeleinden.

Muntthee FAQ

Zitten er bijwerkingen aan munt thee?

Tot zover bekend zitten er geen grote bijwerkingen aan het (dagelijks) gebruik van muntthee. Wel zouden sommige mensen last kunnen krijgen van maagzuur, een droge mond of misselijkheid.

Kun je door muntthee afvallen?

Van muntthee zelf val je niet af, maar de thee kan het afvallen wel ondersteunen. Door een kop muntthee te drinken heb je lange tijd een vol gevoel, waardoor je minder snel gaat snaaien.

Zit er cafeïne in Marokkaanse muntthee?

Marokkaanse muntthee wordt gemaakt met groene thee. Groene thee bevat ongeveer een kwart van de cafeïne die in koffie zit. Dus ja, er zit cafeïne in muntthee.