Zelf Pindasaus Maken

Hoewel er vandaag de dag keuze in overvloed is in pindasauzen, is het ook heerlijk om deze saus zelf te maken. Zo weet je precies welke ingrediënten erin gaan en kun je het recept naar eigen smaak aanpassen. Zo kun je de pindasaus lekker scherp maken… of juist niet!

In dit artikel geven we 2 recepten voor pindasaus. 1 snel, basis recept met slechts enkele ingrediënten en één uitgebreid recept voor traditionele Thaise pindasaus. Zelf raden we deze laatste aan: makkelijk en heerlijk!

Recept 1: Makkelijk en snel pindasaus maken

Soms heb je haast of gewoon geen zin in ingewikkelde recepten met veel ingrediënten. Dit recept is super snel te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig!

Recept 2: Traditionele Thaise Pindasaus maken

Dit recept is iets complexer dan het voorgaande recept, maar echt wel lekkerder en authentieker. Het is een traditioneel recept en niet moeilijk te maken.

Tip: Je kunt ook ingrediënten als gember, honing of koriander toevoegen. Deze geven je pindasaus een unieke en krachtige smaak.

Nu heb je twee heerlijke basisrecepten voor pindasaus. Zelf zijn wij echt fan van de traditionele Thaise pindasaus. Daarmee maak je gegarandeerd indruk tijdens een barbecue of feestje!

Pindasaus FAQ

Waar kun je pindasaus mee combineren?

Pindasaus wordt natuurlijk veel gebruikt als dip voor stokbrood tijdens een barbecue. Daarnaast is het lekker te gebruiken in Aziatische gerechten. Maar je kunt pindasaus natuurlijk ook gebruiken als beleg op een broodje of als dip voor (gezonde) snacks. Dip er bijvoorbeeld soepstengels, appel, banaan of selderij in.

Is pindasaus vegan?

De meeste pindasauzen zijn vegan. Door de saus zelf te maken weet je zeker welke ingrediënten erin gaan.

Is pindasaus gezond?

Pindasaus is gezond, maar bevat wel veel vetten en calorieën. Probeer je af te vallen of wil je op gewicht blijven? Eet dan niet teveel pindasaus. Ook spreekt het natuurlijk voor zich dat pindasaus niet gezond is voor mensen met een noten allergie.

Is pindasaus glutenvrij?

Pindasaus is niet altijd standaard glutenvrij. Vaak worden er in pindasaus sauzen als ketjap manis of soja saus gebruikt. Deze zijn niet allemaal glutenvrij, maar er zijn zeker glutenvrije opties. Je kunt de pindasaus dus zelf helemaal glutenvrij maken. Kies hiervoor glutenvrije opties voor de sojasaus, tamarisaus, ketjap manis en vissaus.