Ecodenta Tandpasta Whitening Met Black Charcoal – Review

ecodenta-black-whitening-houtskool-tandpasta-review-2

Een 100% natuurlijke, zwarte tandpasta die je tanden witter maakt… Dit maakte mij heel erg nieuwsgierig. Daarom heb ik de Ecodenta tandpasta gekocht en ik test dit product ondertussen al een maand. Hoe bevalt dit product? Je leest het in dit artikel.

Over het merk – in het kort

Ecodenta is een Italiaans merk dat natuurlijke mondverzorgingsproducten maakt. Het laboratorium is opgericht door 5 gepassioneerde biochemici met een buitengewone drive om innovatieve huidverzorgingsproducten te creëren die uitsluitend gebruik maken van natuurlijke ingrediënten.

De experts hebben meer dan 30 jaar ervaring in het formuleren en produceren van natuurlijke en biologische cosmetica. De producten hebben een ECOCERT COSMOS certificaat, een onafhankelijke partij die consumenten verzekert dat de producten echt biologisch en natuurlijk zijn, geproduceerd met de hoogst mogelijke duurzaamheidspraktijken. Milieuvriendelijk, met respect voor zowel de menselijke gezondheid als de biodiversiteit.

De mondverzorgingsproducten worden onder andere gemaakt met kokos, aloë vera, munt, zout en houtskool. Een hele diverse collectie, met producten voor zowel kinderen als volwassenen. De producten zijn vegan.

Het product

De ECODENTA Black Whitening tandpasta komt in een fijne, grote tube van 100 ml. Het product is 98% natuurlijk en is gemaakt met onder andere zwarte houtskool en Teavigo™.

Houtskool heeft de eigenschap om vlekjes op je tanden te verwijderen en vieze geurtjes en bacteriën te verwijderen. Teavigo™ is de werkende stof in groene thee ver doodt bacteriën die gaatjes veroorzaken.

De tandpasta geeft een frisse adem, verwijderd tandplak en geeft een wittere glimlach. Het is vrij van fluoride en 100% vegan.

Het product is dus voor 98% natuurlijk. Welke ingrediënten zijn dan niet natuurlijk? Een pH-regelaar, conserveringsmiddel, een zoetstof en een kleurstof. Deze ingrediënten omvatten dus 2% van het totaal. 

Shop het product hier.

De ingrediënten:

Aqua, Glycerin, Hydrated Silica, Sorbitol, Sodium Cocoyl Glutamate, Aroma, Sodium Pyrophosphate, Charcoal Powder, Epigallocatechin Gallate, Mentha Arvensis Oil (Limonene), Xanthan Gum, Sodium Saccharin, Polyglyceryl-10 Stearate, Polyglyceryl-10 Myristate, Polyglycerin-10, Sodium Dehydroacetate, Citric Acid

ecodenta-black-whitening-houtskool-tandpasta-review

De review

De pasta is écht heel erg zwart. Heel erg cool om daarmee je tanden te poetsen. Eenmaal in je mond verandert de pasta in een lichtgrijs schuim. Er zit een licht-frisse mint smaak aan. Als je een “normale” tandpasta gewend bent die zo fris is dat je hele mond ervan tintelt zul je misschien even moeten wennen, want dit product heeft vooral een subtiele, frisse smaak. Je mond voelt dus relatief schoon en fris.

De tandpasta schuimt lekker, is goed te verdelen en daarom erg fijn in gebruik. Ook is deze tandpasta goed betaalbaar, zeker voor een natuurlijk product.

Benieuwd naar deze tandpasta? Shop het product hier.

Werkt houtskool tandpasta echt?

Zwarte houtskool werkt als een oppervlakkig schuurmiddel. Het verwijderd dus gele vlekjes, maar geeft geen wit gebit, zoals bijvoorbeeld bij een tandenbleek sessie.

De meningen van gebruikers zijn verdeeld. De één geeft aan dat het echt top werkt, de ander zegt geen verschil te zien. Om het mezelf iets makkelijker te maken heb ik een voor en na foto voor mezelf gemaakt. Zo kan ik het resultaat beter en eerlijker vergelijken.

Ik moet zeggen dat het erg lastig te zien is. Maar het lijkt alsof mijn tanden wel heel ietsje helderder en minder geel zijn. Iets frisser. 

Is houtskool tandpasta veilig te gebruiken?

Ik heb hier research naar gedaan en er worden wisselende dingen gezegd. Er zijn tandartsen die aangeven dat je prima en veilig een houtskool tandpasta kunt gebruiken, mits je niet te hard duwt en niet te lang poetst. Houtskool is namelijk een schuurmiddel. Poets dus niet langer dan 2 minuten. 

Maar er zijn ook tandartsen die het gebruik van houtskool tandpasta voor dagelijks gebruik afraden. Om de schurende eigenschappen. Ze zijn bang dat dagelijks gebruik van de tandpasta voor het wegslijten van het glazuur zorgt. Zij raden aan dit product eens per maand te gebruiken.

Wisselende adviezen dus. Als je twijfelt, vraag het even na bij je eigen tandarts of koop een tweede natuurlijke tandpasta erbij zodat je de houtskool variant niet elke dag hoeft te gebruiken.

Conclusie

Ik vind het een hele fijne tandpasta om te gebruiken. Een zachte smaak – Ik houd niet zo van die heftige tintelingen in tandpasta die je mond bijna verdoven – en fijn in gebruik. Het schuimt lekker en geeft een licht, frisse smaak.

Wel heb ik gevoelige tanden en een dunne glazuur laag. Ik heb niet gemerkt dat door deze tandpasta mijn tanden gevoeliger zijn geworden. Maar toch stap ik voor dagelijks gebruik over op een andere tandpasta, omdat houtskool toch schurende eigenschappen heeft. Ik ben toch bang dat ik dat op lange termijn ga merken. Wellicht dat ik eens in de zoveel tijd met deze tandpasta blijf poetsen om eventuele gele vlekjes op mijn tanden te verwijderen. 

Benieuwd naar deze tandpasta? Shop het product hier.