Het is natuurlijk ontzettend handig om in één dag een hele vracht babyhapjes te maken. Een zaterdag koken en je kunt er weer een week of twee tegenaan. Maar hoe bewaar je deze babyhapjes nu op een handige manier? We laten het je zien in dit artikel!
Download gratis ons e-book ‘babyhapjes maken’ met onze beste recepten!
Invriezen in ijsklontjesvorm
We gaan er vanuit dat je al één of meerdere purrees hebt gemaakt. Zo niet, bekijk dan eens onze recepten voor babyhapjes.
Giet de purree in een ijsklontjesvorm met deksel. Deze zijn gewoon te krijgen bij de Action. Of als je een goeie en meer duurzame vorm wilt, adviseer ik deze siliconen vormen via Bol.com.
Sluit het bakje af met het deksel en plaats de vorm in de vriezer. Met een dag zijn de hapjes goed bevroren.
Verplaats de klontjes naar een zak of grote bak
Als de babyhapjes goed bevroren zijn, kun je ze uit de vorm halen. Je doet de klontjes in een grotere bak of in een diepvrieszak. Zo bespaar je ruimte in de vriezer en kun je de ijsklontjesvormen opnieuw gebruiken. Dit hoeft natuurlijk niet, je kunt de hapjes ook in de ijsklontjesvorm laten zitten.
Is je kleintje hapjes aan het oefenen? Dan is het handig dezelfde smaken in een zakje te doen en er een sticker op te plakken met het ingrediënt.
Als je kindje al iets ouder is en toe is aan echte hapjes, dan kun je ook gewoon alles bij elkaar gooien. Maak dan wel onderscheid tussen groente, fruit en proteïne.
Pak als je een hapje wilt maken gewoon wat blokjes uit de zak. Zo krijgt je kindje direct een gevarieerde fruithap of warme hap.
Hoeveel ijsklontjes per hapje?
Voor een oefenhapje heb je maar een paar ijsblokjes nodig. Maar voor een hapje voor een baby van 7-8 maanden wordt zo’n 200 gram aangeraden.
Een ijsklontje weegt zo’n 20 gram. Dus je hebt 10 blokjes nodig voor een volledige hap.
Om deze reden is het ook handig om de klontjes uit de vorm te halen en ze in een zak te doen. Zo kun je de vormen weer gebruiken om nieuwe hapjes te maken.
Hoe warm je het hapje op?
Je kunt elke ochtend het gewenste aantal klontjes uit de vriezer halen en ze in de koelkast in een schaaltje laten ontdooien.
Maar je kunt ze ook opwarmen met de magnetron. Per klontje reken je dan 20 tot 30 seconden. Test altijd van tevoren of het hapje goed is qua temperatuur.
Als het hapje eenmaal ontdooit is, dan kun je het niet opnieuw invriezen. Gebruik het of gooi het weg.
Leuke tip! Je kunt restjes babyhapje ook gebruiken om op brood te smeren. Denk aan mango puree, avocado puree, pompoen puree. Wees creatief! Kindjes vinden dit vaak heerlijk en het is een gezonde spread.
Download gratis ons e-book ‘babyhapjes maken’ met onze beste recepten!